Lidé z celého světa do České republiky nepřijíždějí „pouze“ kvůli zaměstnání nebo studiu, ale také aby si tu splnili sen a založili svůj vlastní byznys. Anebo je nápad na realizaci vlastního projektu napadl až při pobytu v Česku. Vybíráme pro vás tři podnikatele, kteří nás zaujali. Pokud ale víte o někom, kdo by měl být v článku také zmíněn, neváhejte se na nás obrátit!

Módní značka La femme MiMi

Za touto značkou stojí Mimi Lan Nguyen – průkopnická módní návrhářka, která v roce 2007 založila svou značku La femme MiMi. Ta se snaží ve své tvorbě respektovat principy udržitelnosti. Zaměřuje se na tvorbu nadčasového dámského oblečení, které je ženské a pohodlné díky kvalitě použitých materiálů.

Návrhářka při své tvorbě nezapomíná na svůj vietnamský původ a dává mu prostor s použitím tradiční Saigonské výšivky nebo vietnamského hedvábí. Pokud se chcete na modely této návrhářky podívat, navštivte tento web. Mimi má také krásný obchod v centru Prahy.

Alchymista: Namíchejte si svůj vlastní parfém!

U módy a krásy ještě chvilku zůstaneme – tentokrát se ale zaměříme na parfémy. Co byste řekli na to, kdybyste si mohli vytvořit svůj vlastní parfém? Přesně to můžete udělat v ateliéru Alchymista, který najdete v Brně a odnedávna také v Praze.

Za tímto velice zajímavým nápadem, který vám ušetří hodiny vybírání ideálního parfému v běžném obchodě, stojí mladý muž, který si říká „Pan alchymista“ a pochází ze Sýrie. Od svých 10 let žil přímo v Damašku, kde se naučil parfemářskému řemeslu, ve studiu pokračoval také ve Francii. Nakonec se usadil v České republice, kde má už dvě prodejny parfémů, v nichž si můžete nechat namíchat parfém přímo pro sebe na míru. Pokud chcete vědět víc, mrkněte na tento web.

Bistro Habibi

V tomto bistru v pražských Kobylisích ochutnáte výtečnou kuchyni z oblasti Blízkého východu. Majitel Yazan pochází z jordánského Ammánu, v Praze vaří od roku 2019.

Yazan Qandah se narodil v hlavním městě Jordánska Ammánu. Chodil do katolické školy, kvůli studiu farmacie se přestěhoval do Egypta. Po několika letech práce v lékárně začal s lektorstvím jógy. Na jaře 2019 pak přišel do Prahy a žije zde dodnes. Právě v Praze si Yazan založil bistro. V něm můžete ochutnat skvělou kuchyni z oblasti Blízkého východu. Více o bistru najdete zde.

 

Víte o někom, kdo v Česku založil zajímavý byznys? Napište nám na Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.!

 

Autor: Sabina Ali

 

 

@NEJSMESICIZI.CZ 2021